2019-03-05

Dnia 5.03 podczas realizacji tematów o zdrowym odżywianiu uczniowie klasy 1a przygotowywali podczas zajęć pyszne, zdrowe, kolorowe kanapki. Po omówieniu przyniesionych produktów, przygotowaniu miejsca pracy i umyciu rąk, „mali kucharze” zabrali się do pracy. Praca” paliła się im w rękach”, kanapki prezentowały się coraz bardziej kolorowo i smakowicie. Produkty przyniesione na zajęcia były różnorodne: od sałaty, poprzez ogórki, pomidory, kiełki do wędlin, serka itp. Po zakończeniu i posprzątaniu stanowisk pracy kanapki zostały przepięknie zaprezentowane na talerzykach i oczywiście- najprzyjemniejszy punkt lekcji zjedzone z wielkim apetytem. Pierwszaki przekonały się, że zdrowe odżywianie jest też bardzo smaczne i kolorowe!!!

Godło Rzeczypospolitej Polskiej Miasto Rybnik
Ministerstwo Edukacji Narodowej