15.09.2025 – 19.09.2025
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025
|
Zupa barszcz ukraiński na wywarze drobiowym zabielony śmietaną 10% i z koperkiem, Pierogi z mięsem, Surówka z marchewki i jabłka, Herbata. (Alergeny:1,3,5,6,7,8,9,10,11,) |
WTOREK 16.09.2025
|
Zupa krem z brokułów na wywarze z jarzyn i z zieloną pietruszką, Udziec z kurczaka duszony w sosie własnym, Puree ziemniaczane Surówka z białej kapusty z marchewką i ogórkiem, Kompot owocowy. (Alergeny:1,5,6,7,8,9,10,11)
|
ŚRODA 17.09.2025
|
Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym zabielona śmietaną jogurtową i z koperkiem, Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, Ryż brązowy, Surówka z pory, marchewki i jabłka, Sok 100%. (Alergeny:1,3,5,6,7,8,9,10,11)
|
CZWARTEK 18.09.2025
|
Zupa krem z dyni z zieloną pietruszką, Rolada wieprzowa duszona w sosie własnym, Sałatka z czerwonej kapusty, Kompot owocowy. (Alergeny:1,5,6,7,8,9,10,11)
|
PIĄTEK 19.09.2025
|
Zupa krupnik na wywarze drobiowym z ziemniakami i zieloną pietruszką, Ryba Miruna panierowana, Frytki, Surówka z kiszonej kapusty, Herbata z miodem i cytryną. (Alergeny:1,3,4,5,6,7,8,9,10,11) |
|
REGULAMIN STOŁÓWKI ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 9 W RYBNIKU
1. W stołowce szkolnej obowiązuje przestrzeganie porządku.
2. W kolejce po posiłek wydawany w okienku, należu ustawić się jeden za drugim.
3. Nie wolno zajmować miejsc innym stojącym jeszcze w kolejce, uczniowie nie korzystający w danej chwili z obiadu winni na ten czas opuścić stołówkę.
4. Posiłek należy spożywać przestrzegając norm kulturalnym, by nie przeszkadzać innym.
5. Po obiedzie należy brudne naczynia odnieść do okienka.
6. Uczniowie starsi winni pomagać młodszym kolegom.
7. Na obiad należy przychodzić według ustalonego harmonogramu.
8. Uczniowie płacą za jeden obiad 5,50 zł.
9. Inne osoby korzystające ze stołówki - jeden obiad 8,80 zł.
10. Stołówka nie zajmuje się wydawaniem posiłków na wynos.
11. W przypadku planowanej nieobecności dziecka w szkole należy zgłosić ten fakt przynajmniej jeden dzień wcześniej, a nieplanowane do godziny 8.30 danego dnia osobiście u intendentki szkoły lub telefonicznie w sekretariacie szkoły 32 422 37 39.
12. W przypadku, gdy nieobecność w szkole jest związana z udziałem w wycieczce klasowej, konkursach, zawodach - obowiązek zgłoszenia nieobecności spoczywa na wychowawcy klasy lub nauczycielu, który opiekuje się uczniem podczas zawodów lub konkursu.
13. Opłaty z tytułu kosztów żywienia należy wności w terminie do 17-tego każdego miesiąca zgodnie z podpisaną wcześniej deklaracji (dostępna u intendentki).
14. Rezygnację z obiadów należy zgłosić intendence lub nauczycielom zatrudnionym w świetlicy do końca miesiąca poprzedzającego tę rezygnację.
15. Powyższy regulamin obowiązuje od dnia 01.09.2016 i wraz z jadłospisem jest umieszczony w gablocie przed stołówką szkolną.
16. Korzystający ze stołówki szkolnej są zobowiązani do jego przestrzegania.